Vietnam

15 DAGAR

Här möter vi en levande kultur med den fascinerande historien ständigt närvarande. Landskapet är böljande, vi har kommit till risfältens land, en värld av underbar grönska.

Vår resa tar oss genom Vietnam där vi besöker den stora staden Ho Chi Minh (tidigare Saigon) och i mellersta Vietnam får vi uppleva den gamla staden Hoi An, där vi både kan sy upp kläder, sola och bada.

I norr besöker vi Hanoi, Vietnams myllrande huvudstad. En höjdpunkt är den betagande skärgården Halong Bay bestående av gröna sockertoppsöar.

 • Program

  DAG 1 - AVRESA

  Avresa från Sverige.

  DAG 2 - HO CHI MINH

  Vi ankommer till Vietnams största stad Ho Chi Minh men är mera känd som Saigon. Efter att vi installerat oss på hotellet äter vi middag.

  Boende i Ho Chi Minh
  Middag

  DAG 3 - HO CHI MINH

  Dagens stadsrundtur inkluderar det gamla presidentpalatset och krigsmuseet där det visas bilder från Vietnamkriget eller som man säger här ”det amerikanska kriget”. Vi går på en livlig marknad, upptäcker trevliga caféer men det finns även tid för egna upptäckter.

  Boende i Ho Chi Minh
  Frukost, lunch och middag

  DAG 4 - MEKONG

  Vi åker nu ut till Mekongdeltat för att se det lokala livet och odlingarna i det näringsrika deltat. Vi åker först buss till deltat och därefter båt. Första byn vi besöker har tegeltillverkning, dom tillverkar även lerkrukor till prydnad och till blommor. Därefter åker vi båt till nästa by, där vi får se hur man tillverkar godis på kokosmjölken och tillverkning av kokosolja. Vi får smaka på olika tropiska frukter innan vi besöker en familj som tillverkar sovmattor av gräs.

  Vi åker sedan på de typiska små roddbåtarna i smala kanaler och efter lunch åker vi vidare till Can Thu, som ligger långt ned på Mekongfloden.

  Boende Can Thu
  Frukost, lunch och middag

  DAG 5 - MEKONG

  När vi befinner oss på deltat är det grönska och vatten närvarande hela tiden, även idag då vi börjar med att vi åka ut för att titta på en fruktodling, en lokal fiskmarknad och den flytande marknaden. Det är en gammal marknad som fortfarande fungerar men är på väg att ersättas mot vanliga affärer.

  Boende i Ho Chi Minh
  Frukost, lunch och middag

  DAG 6 - HO CHI MINH-HOI AN

  Nordväst om staden finns ett 25 mil underjordiskt tunnelsystem, Cu Chi tunnlarna, som användes av befrielserörelsen Viet Minh som bekämpade fransmännen. Tunnlarna var också en stor del av gerillakrigsföringen under Vietnamkriget. Byggandet av tunnlarna började 1948 och pågick under 25 års tid. Under dagens besök får vi lära oss om gerillan samt deras stridsmetoder. De som vill avslutar besöket med en tur i tunnlarna.

  Direkt efter åker vi till flygplatsen och flyger vidare till Hoi An.

  Boende i Hoi An
  Frukost och middag

  DAG 7, 8 & 9 - HOI AN

  Många som reser till Vietnam väljer att stanna flera dagar i Hoi An och många blir förtjusta i den populära staden, även vi stannar några dagar där ni har egen tid att utforska det som faller er in. Hoi An betyder ”Tillsammans i säkerhet” och är en av de äldsta städerna i Sydostasien. Staden ligger vid Thu Bon floden.

  Ett par kilometrar från stadskärnan ligger den palmbeklädda breda stranden. Det är lätt att hyra cykel och själv ta sig till stranden. Vill man inte cykla tar man en taxi för en låg kostnad. Staden kallas även för skräddarstaden, för dess många skräddare som gärna syr upp ett plagg till dig. Här kan du få senaste modet för en ringa kostnad.

  Boende i Hoi An
  Frukost och middag

  DAG 10 - HOI AN-HANOI

  Vi lämnar nu skräddarstaden och flyger till Hanoi. Transfer till hotellet och en god middag på kvällen.

  Boende i Hanoi
  Frukost och middag

  DAG 11 - HANOI

  Idag ägnar vi oss åt Hanoi och dess sevärdheter med att bland annat besöka historiska tempel och Ho Chi Minhs mausoleum på en stadsrundtur. Hanoi är Vietnams huvudstad som ligger vid Röda floden. Det är en mysig stad fylld med ståtliga träd, boulevarder, sjöar, parker, franska koloniala byggnader, eleganta torg och mycket mer. Hanoi är Vietnamns huvudstad och har varit i nästan tusen år, det har lämnat många kulturella avtryck i staden.

  Boende i Hanoi
  Frukost, lunch och middag

  DAG 12 - HALONG BAY

  En båttur i Halong Bay är en av resans höjdpunkter. Under båtturen njuter vi av skärgården som är underbart vacker med sina sockertoppsöar. Lunchen äts ombord och efter lunchen besöker vi en grotta på en av öarna. Under färden får vi även se speciella klippor och en flytande by. Middagen avnjuts på båten medan solen sänker sig mellan öarna.

  Boende på båten i Halong Bay
  Frukost, lunch och middag

  DAG 13 - HALONG BAY

  Efter en skön natts sömn i de fina hytterna ombord börjar resan tillbaka till fastlandet.

  Boende i Hanoi
  Frukost, lunch och middag

  DAG 14 - HANOI

  Under en halvdag tar vår lokala guide med oss ut i Hanoi där vi bland annat besöker etnografiska museet. Det är ett intressant museum om minoritetsbefolkningens kultur och liv. Här finns flera små hus som bland annat visar hur de bor, begravningshus, smedja och en vattendockteater.

  Boende i Hanoi
  Frukost, lunch och middag

  DAG 15

  Hemresan påbörjas idag.
  Frukost
 • Avresedatum

  18 februari 2017
  17 februari 2018

  Resans längd: 15 dagar

 • Resan inkluderar

  • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
  • Frukost*13, lunch*7 och middag *13
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter och inrikesflyg
  • Boende enligt program, del i dubbelrum
  • Utflykter och inträden enligt program
 • Övrig information

  Ingår ej:

  • Personliga utgifter.
  • Dricks.
  • Dryck.
  • Visum.

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram