Sydamerikas höjdpunkter

24 DAGAR

Denna övergripande resa tar dig till ett Sydamerika i koncentrat. Du besöker fem länder, Brasilien, Argentina, Uruguay, Bolivia och Peru samt tre huvudstäder. Resan bjuder på vacker natur och huvudpunkter som visar inkafolkets kultur.

En resa för dig som vill uppleva de flesta av Sydamerikas pärlor på samma resa. Vill du ha en större fördjupning i något av länderna rekommenderar vi någon av våra andra resor på kontinenten Sydamerika.

 • Program

  DAG 1 - AVRESA

  Avresa från Sverige och ankomst på kvällen eller morgonen.

  DAG 2 - RIO DE JANEIRO

  Rio de Janeiro är en av jordens mest fascinerande städer, här blandas underbara stränder med berg, djungel, kåkstäder och samba. Vi börjar med att besöka en av Rios mest kända platser, den 40 meter höga Kristusstatyn som ligger uppe på berget Corcorvado som är 710 meter högt. Statyn blickar ut över en svindlande vacker utsikt. Därefter tar vi en guidad tur till Rios stränder – Leblon, Ipanema och Copacabana.

  Boende i Rio de Janeiro.
  Lunch och middag

  DAG 3 - RIO DE JANEIRO

  Idag ska vi besöka en annan av Rios kända platser, Sockertoppen. Men vi börjar dagen med en guidad tur innehållande olika höjdpunkter. Vi tar sen linbanan upp till Sockertoppen. På kvällen finns det möjlighet att besöka en av Rios många lokala sambaställen(ingår ej).

  Boende i Rio de Janeiro.
  Frukost

  DAG 4 - RIO DE JANEIRO TILL IGUAZU

  Vår guide tar idag med oss på en Favelatur där vi besöker stadens kåkstad. Vår kunniga guide känner de flesta och vi tas emot med öppna armar medan vi blir visade kåkstadens liv. Efter några härliga dagar i Rio de Janeiro flyger vi vidare till Foz do Iguazu.

  Boende i Foz do Iguazu
  Frukost och lunch

  DAG 5 - IGUAZUFALLEN

  Foz do Iguazu, här finns Sydamerikas största och världens kanske mest spektakulära vattenfall med inte mindre än 275 stora och mindre fall. Det högsta har en fallhöjd på 70 meter. Fallen ligger både i Brasilien och i Argentina och i dag upplever vi fallet på den brasilianska sidan genom en guidad rundtur. Omgivningarna runt vattenfallen är mycket natursköna med vackra fåglar och fjärilar.

  Boende i Foz do Iguazu.
  Frukost och middag

  DAG 6 - IGUAZUFALLEN TILL BUENOS AIRES

  Efter en god natts sömn utforskar vi idag andra sidan av fallen, den Argentinska. Runt de mäktiga fallen är det vackra gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer som omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonior och bromelior. Namnet Iguazu betyder stort vatten på det lokala indianspråket. Efter en naturrik dag flyger vi till Buenos Aires på kvällen.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost

  DAG 7 - BUENOS AIRES

  Dagen börjar vi med en kort gemensam promenad i staden för att lära känna den. Resten av dagen kan utnyttjas för att på egen hand utforska Argentinas huvudstad.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost

  DAG 8 - BUENOS AIRES TILL COLONIA

  Med båt (ca. 2,5 timmar) tar vi oss till den lilla staden Colonia del Sacramento i Uruguay. Den är vackert belägen vid floden Rio de la Plata och är dessutom upptagen på UNESCOS världsarvslista. Staden grundades år 1680 av portugiserna och användes då som utgångspunkt för smuggling av varor tvärs över Rio de la Plata till Buenos Aires. Idag lockar Colonia med färgglada restaurerade hus längs kullerstensbelagda gränder. Den gamla delen av staden ger en idyllisk känsla och väl värd att uppleva.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost och lunch

  DAG 9 - BUENOS AIRES

  Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker den kända gatan Avenida 9:e juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som är känd för sina färgstarka hus och till tangons ursprungsmiljö i San Telmos.

  Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost

  DAG 10 - PAMPAS

  Dagen spenderas med en heldagsutflykt på Pampas. På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost och lunch

  DAG 11 - BUENOS AIRES TILL COCHABAMBA

  Vi har en ledig förmiddag i Buenos Aires innan vår resa fortsätter till Cochabamba. Vi tar flyget dit för att spendera en natt på ca 2600 m.ö.h. Detta gör vi för att anpassa oss lite till höjden innan vi kommer till världens högst belägna huvudstad La Paz på 3600 m.ö.h.

  Boende i Cochabamba
  Frukost

  DAG 12 - LA PAZ

  På förmiddagen tar vi flyget vidare till La Paz, kontrasternas stad. Här möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. Staden är vackert belägen i en gryta, omgiven av Andernas höga bergstoppar. Nästan överallt i staden ser man Bolivias högsta berg, den vackert snöklädda vulkanen Illimani, 6 490 meter hög.

  La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3600 m ö.h. och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer. Vi lär känna staden och den bolivianska befolkningen på närmare håll genom en guidad tur i staden.

  Boende i La Paz.
  Frukost, lunch och middag

  DAG 13 - LA PAZ

  Idag är det en ledig dag i La Paz. Men där finns möjlighet att flyga till Uyuni för att besöka världens största saltöken, Salar de Uyuni.

  Likt ett fantasilandskap breder högplatån ut sig på ca 3600 meters höjd och ser ut som en isbeklädd vintersjö. Vi utforskar det enorma vita saltlandskapet genom en jeeptur.

  I det vidsträckta saltområdet finns flera vackra öar insprängda. Växtligheten består till stor del av höga kaktusar, som trotsar den ogästvänliga jordmånen. Saltlandskapet, som är 10 580 km2 stor, är beviset för att området en gång varit plats för ett inlandshav.

  Boende i La Paz
  Frukost

  DAG 14 - LA PAZ

  Idag upptäcker vi La Paz genom att åka linbana för att få en underbar utsikt över staden.

  Nästa stopp är, Fundacion Qhanawara, en verksamhet som vi stödjer varje månad. Det är en svensk tjej som har startat ett fritids för barn i en fattig by utanför La Paz. Här får barnen hjälp med läxor, leka och ha kul, mat och även läkarhjälp om så behövs.

  Boende i La Paz.
  Frukost och picknicklunch

  DAG 15 - TIAHUANACO TILL HUATAJATA

  Idag åker vi till Tiahuanaco som är en pre-Inka stad i Bolivia. Platsen finns med på Unescos världsarvslista och har varit med sedan 2000. Tiahuanaco ses av de flesta arkeologer som en av de viktigaste platser fram till Inka imperiet och är en vacker och spännande plats för besökare. Vi åker sedan vidare till Huatajata.

  Boende i Huatajata.
  Frukost och lunch

  DAG 16 - HUATAJATA TILL COPACABANA

  Idag följer vi i äventyraren Thor Heyerdahls spår genom att bland annat besöka Andean Roots Eco Village. De tre brödrarna Limachi som hjälpte Heyerdahl att bygga bland annat båten Kon-Tiki kom härifrån. Med Kon -Tiki seglade besättningen från Callao i Peru år 1947 till Polynesien. Förutom den norska besättningen fanns svensken Bengt Danielsson som var kock, sociolog och tolk när det behövdes.

  På eftermiddagen åker vi till Copacabana.

  Boende i Copacabana.
  Frukost och middag

  DAG 17 - SOLÖN

  Från världens högst belägna farbara sjö på gränsen mellan Bolivia och Peru har vi enastående utsikt mot de snöklädda Anderna på över 6 500 meters höjd. Vi gör en heldagsutflykt till den vackra Solön i Bolivia som imponerar med terrassodlingar och enorma vyer. Solön ligger i Titicacasjön som har 41 öar. Den anses helig och vara hemvist åt inkaguden Inti. Vi tar en privat båt ut till ön där vi besöker solbordet och andra viktiga Inkaplatser. Ni får även chansen att vandra över ön.

  Boende i Copacabana.
  Frukost och picknicklunch

  DAG 18 - COPACABANA TILL PUNO I PERU

  En bussfärd (ca 3 timmar) tar oss till Puno och efter lunch tar vi båten ut till Urosöarna som är flytande öar byggda av vass och jord. Här bor Urosindianerna fortfarande och har bott här i århundraden.

  Boende i Puno.
  Frukost

  DAG 19 - PUNO TILL CUSCO

  Genom ett fantastiskt bergslandskap åker vi buss till Cusco(ca 6,5 timmar). Den gamla inkahuvudstaden på 3 400 meters höjd, har med sina charmiga gränder fått epitetet Sydamerikas vackraste stad. En guidad tur i Cusco tar oss med på ett besök i Soltemplet, katedralen samt en vandringstur runt större delen av staden för att höra dess fascinerande historia.

  Boende i Cusco.
  Frukost och lättare lunch

  DAG 20 - HELIGA DALEN TILL AGUAS CALIENTES

  Urubambadalen var inkafolkets heliga dal och här gör vi ett heldagsbesök för att se på inkaruinerna. Vi besöker fästningen Sacsayhuaman som byggdes för att försvara sig mot invaderande stammar som hotade inkafolket. Vi besöker en alpacka- och lamafarm, samt en stiftelse som tar hand om djur som skadat sig, här får vi eventuellt se en puma och en kondor. Pisaq som är nästa besök är känd för sin färgstarka och livliga marknad.

  Vi besöker en inkaruin som ligger på bergskanten till ett stup med en otroligt vacker utsikt. Vi tar oss vidare till byn Ollantaytambo. Denna charmiga lilla by i Inkadalen har verkligen en rik historia och är den enda by i Peru där inkas stadsplanering finns kvar i original. Dessutom ståtar den med en fantastisk tempelkonstruktion, strategiskt belägen på bergssidan ovan staden. Efter en historierik dag tar vi tåget till Aguas Calientes som är samhället närmst Machu Picchu.

  Boende i Aguas Calientes.
  Frukost och middag

  DAG 21 - MACHU PICCHU

  På morgonen tar vi bussen till Machu Picchu som bara ligger 15 minuter bort för att njuta av att dimmorna lättar över Machu Picchu med förhoppningsvis perfekt utsikt. Under dagen får vi en guidad tur av Machu Picchu och inkarikets fascinerande värld och möjligheten att bestiga Wyana Picchu.

  Ni åker själv tillbaka när ni känner er klar med Machu Picchu och får då lite egen tid i Aguas Calientes, och precis som stadens namn (på spanska varmt vatten) finns det möjlighet att bada i stadens varma källor.

  Vi tar tåget tillbaka till Cusco.

  Boende i Cusco.
  Frukost och picknicklunch

  DAG 22 - CUSCO

  Egen dag i Cusco. Med en turistbiljett(ingår) har ni möjlighet att besöka flera av Cuscos fina museer, gå på en dans- och musikshow eller besöka fler Inkaruiner som finns i närheten av staden. Eller kanske bara njuta av den vackra staden från ett café eller handla de fina alpackakläderna.

  Boende i Cusco.
  Frukost och middag

  DAG 23 - CUSCO TILL LIMA OCH HEMRESA

  Vi tar flyget till Perus huvudstad Lima (ca 1,5 timme). Vi följer med på en kortare guidad tur i staden. På denna tur åker vi buss och besöker några av stadens sevärdheter.

  Här avslutar vi vår resa tillsammans och flyger antingen hem på kvällen eller morgonen, beroende på när bästa flyget finns.

  Boende i Lima eller hemresa
  Frukost och lunch

  DAG 24 - HEMKOMST

  Hemkomst
 • Avresedatum

  6 april 2017
  12 oktober 2017
  5 april 2018

  Resans längd: 24 dagar

 • Resan inkluderar

  • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter och inrikesflyg (flyg: Rio de Janeiro – Foz do Iguacu – Buenos Aires – La Paz samt Cusco – Lima)
  • Del i dubbelrum
  • Stadsrundtur i: Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo, La Paz, Cusco, Lima
  • Favelatur i Rio de Janeiro
  • Utflykt till Kristusstatyn samt Sockertoppen
  • Utflykt till Pampas
  • Guidade turer vid Iguacufallen
  • Linbana i La Paz
  • Besök på Fundacion Qhanawara
  • Utflykt till Tiahuanaco
  • Utflykt i Thor Heyerdahls spår
  • Utflykt till Solön
  • Utflykt till flytande öarna
  • Utflykt till Heliga dalen
  • Utflykt till Machu Piccu inkl. tågresa
  • Turistbiljett i Cusco
 • Tillval Ballestaöarna

  DAG 23 – LIMA TILL PARACAS

  Direkt när vi ankommer till Lima tar vi bussen ner till Paracas. Vår guidade tur i Lima har vi när vi kommer tillbaka till Lima efter tillvalet.

  Boende i Paracas
  Frukost, lättare lunch och middag

  DAG 24 – BALLESTAÖARNA, HUACACHINA & MÖJLIGHET TILL FLYG ÖVER NAZCALINJERNA

  Utflykten idag går till Ballestaöarna som är känt för sitt rika djurliv. Här ser vi sjölejon, sälar, pelikaner, pingviner, tusentals fåglar och med tur även delfiner och kaskelottvalar. En båttur gör att vi får se de vilda djuren.

  Nästa plats är ett ställe som vi normalt sett inte förknippar med Peru och Sydamerika – Huacachina. Enorma sanddyner och öken med oaser av palmer, det känns som att vi besöker Saharaöknen i Afrika! Här kan vi slappna av vid poolen eller prova på sandsurfing!

  På eftermiddagen finns det möjlighet att göra ett besök vid de mytomspunna Nazcalinjerna mitt i den torra stenöknen mot en extra kostnad. Vi ser linjerna genom att flyga då det är så man ser linjerna bäst!

  Boende i Huacachina.
  Frukost, lunch och middag

  Dag 25 – HUACACHINA TILL LIMA OCH HEMRESA

  Vi tar bussen till Lima och följer med på en guidad tur i Lima och efter en spännande och innehållsrik resa påbörjar vi hemresan.

  Frukost och lättare lunch

  Tillval Ballestaöarna och Huacachina
  Pris: 2000 kr per person

  Ingår:

  • Utflykt till Ballestaöarna inkl. engelsktalande guide
  • Boende enligt program
  • Måltider enligt program
  • Transporter enligt program
  • Svensktalande reseledare

  Nazcalinjerna

  Under en av dagarna i Huacachina finns det möjlighet att flyga i små plan (Cesnaflygplan) och se Nazcalinjerna från ovan. Detta måste beställas innan vi kommer dit för att vara helt säker på att få plats. Anledningen att vi inte har inkluderat det i priset är att många inte vill flyga i småplan. Ej inkluderat i priset.
 • Tillval övrigt

  Det finns möjlighet att förlänga resan med dagar både innan och efter resan. Om ni önskar andra tillval förutom nedan nämnda kontakta oss så tar vi fram förslag till er.

  Innan resan:
  Rio de Janeiro

  Efter resan:
  Lima
  Ballestaöarna och Huacachina

  Under resan kan ni göra kortare extra tillval:

  Bestiga topp
  När ni kommer till Machu Picchu har ni möjlighet att bestiga en topp efter den guidade turen. Det är mycket enklare än man tror i med att Machu Picchu ligger på mycket lägre höjd än övriga delar av resan så långt, samt att det är en stig upp. Det tar ca 1 timme att bestiga toppen.

  Biljetter måste beställas i förväg då det bara finns 200 st om dagen.
 • Övrig information

  Ingår ej:

  • Personliga utgifter.
  • Dricks.
  • Dryck.
  • Lokal flygplatsskatt och visum

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram