Musikens USA

14 DAGAR alt. 19 DAGAR

Följ med på vår musikresa i USA!

Vi tar dig med på en färd genom countrymusikens, rock’n rollens och jazzens hemtrakter, en gedigen resa i musikens tecken.

Elvis Presley, Dolly Parton samt Jerry Lewis är bara några av de legendariska artister vi knyter ann till under resan.

Vi besöker bland annat Graceland, SUN-studion och Broadway, går på konserter och upplever varje ort för sig helt och fullt!

 • Program

  DAG 1

  Sverige – Nashville
  Vi lämnar Skandinavien med siktet inställt på Nashville, Memphis och New Orleans för en tid fylld med musik, glädje och några kända legender!

  Boende i Nashville

  DAG 2

  Nashville
  Vi börjar dagen med ett besök i stadsdelen Music Row, där allt började en gång. Därefter gör vi ett besök på Ryman Auditorium, där Grand Ole Opry fanns fram till 1974. Under vintersäsongen hålls föreställningarna fortfarande här men under sommarhalvåret är det Classic Country konserter som hålls. Vi gör en rundvandring samt äter lunch på en restaurang i centrala Nashville. Efter lunchen finns det tid för strövtåg på Nashvilles musikgata Broadway.

  På kvällen är vi kvar i centrala Nashville.

  Boende i Nashville
  Frukost, lunch och middag

  DAG 3

  Nashville
  Innan lunch besöker vi RCA studion där bland annat Elvis Presley, Dolly Parton och Roy Orbison har spelat in några av sina hits.

  Country Music Hall of Fame står näst på tur i schemat. I tre våningar får vi veta mer om de stora inom countrymusiken, se stjärnornas kläder och allt annat som har med countrymusiken att göra. Även Elvis guld Cadillac ingår i samlingarna. Om du inte innan visste skillnaden mellan Bluegrass, Cajun, Honky-Tonky och Rockabilly så har du här chansen att reda ut vad som är vad. På kvällen lyssnar vi på musik på några musikklubbar.

  Boende i Nashville
  Frukost, lunch och middag

  DAG 4

  Nashville
  Vi besöker Grand Ole Opera området där vi någon gång under dagen gör en rundvandring bakom scenen på Grand Ole Opera. Vi besöker även ett litet museum om Willie Nelsons karriär som ligger i närheten. För er som känner sig lite shopping sugna finns det ett affärscenter i anslutning till Grand Ole Opera. (Märkeskläder har betydligt lägre pris här än i Sverige).

  På kvällen besöker vi Grand Ole Opera för en Country konsert med gamla legender, någon av dagens berömdheter och kommande stjärnor.

  Boende i Nashville
  Frukost, lunch och middag

  DAG 5

  Nashville
  På förmiddagen åker vi och tittar hur några av dagens countrystjärnor bor och hur några countrylegender bodde. På eftermiddagen besöker vi det nyöppnade museet över Johnny Cash, ”The Man In Black”. På kvällen besöker vi en restaurang i Music Valley för att få ytterligare en musikupplevelse.

  Boende i Nashville
  Frukost, lunch och middag

  DAG 6

  Nashville
  På schemat idag står bland annat Hermitage, en plantage som idag är ett historiskt landmärke och museum. Här bodde den sjunde presidenten i USA, Andrew Jackson, till och från under sin tid som president 1829 – 1837. Till Hermitage kommer omkring en kvarts miljon besökare varje år och idag blir ni en del av dem!

  På eftermiddagen är det egen tid, vi tar er dit ni vill, centrum igen eller shopping. Vi kvällen besöker vi en populär plats i Music Valley och njuter av countrymusiken.

  Boende i Nashville
  Frukost, lunch och middag

  DAG 7

  Nashville – Tupelo
  Vi lämnar countryns och hillbillyns hemvist och kör västerut. Innan vi helt lämnar countryn gör vi ett besök på den levande legenden Loretta Lynns ranch. I Jackson besöker vi ett museum över Carl Perkins och Rockabilly. Sedan ger vi oss söderut mot Tupelo i Mississippi där vi ska lära känna Elvis födelseort.

  Boende i Tupelo
  Frukost, lunch och middag

  DAG 8

  Tupelo – Memphis
  I fokus denna dag står Tupelo och Elvis. Vi tar oss en rundtur över var Elvis rörde sig i staden och inleder med födelsehemmet och tillhörande museum och kyrka. Därefter tar vi oss till Elvis skola, samt den järnhandel där Elvis och hans mamma, Gladys, köpte hans första gitarr. Vi besöker också det nya Visitors Center med information och filmvisning om såväl Tupelo som Elvis Presley.

  På en av Elvis favorit restauranger ska vi äta lunch och innan vi kör vidare till Memphis hinner vi även med ett stopp på Tupelos bilmuseum för de som är intresserade. På kvällen gör vi vårt första besök på Beale Street.

  Boende i Memphis
  Frukost, lunch och middag

  DAG 9

  Memphis
  Vi förflyttar oss till studion där Elvis karriär började, nämligen den legendariska SUN-studion. Här tar guiden oss genom studions historia och vi stiftar bekantskap med de välkända artister som under Sam Philips ledning gjort sina inspelningar här. Vi ska även besöka några speciella Memphisplatser. På kvällen äter vi middag på Beale Street.

  Boende i Memphis
  Frukost, lunch och middag

  DAG 10

  Memphis
  På förmiddagen ser vi fler platser med anknytning till Elvis. På en italiensk restaurang äter vi sedan lunch, samma restaurang som Elvis brukade äta pizza på.

  Efter lunchen besöker vi Stax museum of American Soul Music. Ett museum som innehåller bland annat Otis Redding, Tina Turner och Aretha Franklin. Det hela började som en liten musikaffär och slutade som en av världens viktigaste musikstudios för soulmusiken. På kvällen äter vi åter middag på Beale Street.

  Boende i Memphis
  Frukost, lunch och middag

  DAG 11

  Memphis
  Vi börjar dagen med att besöka Civil Right museet, som är beläget på den plats där Martin Luther King så tragiskt sköts ihjäl den 4 april 1968. Därefter äter vi lunch på Arcade nära Civil Right. Efter lunchen tar vi spårvagnen till centrum för att besöka Memphis Rock’n’Soul Museum. Vi utrustas med hörlurar där vi får höra om musikens utveckling. Intressant är att man själv styr över vilken musik man vill lyssna på, man kan bland annat lyssna på originalversionerna av låtar som sedan till exempel Elvis gjorde rockmusik av.

  På kvällen äter vi middag på en restaurang nära Graceland med musikuppträde.

  Boende i Memphis
  Frukost, lunch och middag

  DAG 12

  Memphis
  Graceland är en välbesökt plats och idag blir vi en av de 700 000 besökare som kommer varje år. Hela denna dag är avsatt för att vi i lugn och ro ska hinna utforska såväl Graceland, familjegraven, utställningarna, bilmuseet som flygplanen – det vill säga det som ingår i en komplett vistelse på Graceland. De som inte behöver en hel dag på sig att utforska Graceland får gärna gå till vårt närliggande hotell och vila. För de som inta skall med till New Orleans avslutas resan med ett restaurangbesök med Elvisanknytning.

  Boende i Memphis
  Frukost och middag

  DAG 13

  Memphis – Indianola
  Vi lämnar nu Memphis för att åka på bluesvägen mot New Orleans. På väg till Clarksdale ser vi Jerry Lee Lewis hus i Nesbit. Efter det tar vi oss vidare till bluesens födelseort Clarksdale och besöker deras Bluesmuseum. Vi fortsätter till Indianola, BB Kings födelsort, där vi besöker BB King museum, ett museum som hyllar den allra största inom bluesmusiken.

  Boende i Indianola
  Frukost och lunch

  DAG 14

  Indianola – New Orleans
  Idag kör vi vidare mot New Orleans där vi anländer på eftermiddagen och bekantar oss med staden innan dagen är slut.

  Boende i New Orleans
  Frukost och middag

  DAG 15

  New Orleans
  Efter frukost väntar en spännande dag i Louis Armstrongs födelsestad, tillika jazzens och dixiens hemstad. I New Orleans börjar vi med en guidad tur i de klassiska franska kvarteren. Vi vandrar längs de kända gatorna och beundrar de blomsterfyllda balkongerna, besöker torget Jackson Square samt flodbanken och får en chans att orientera oss i de franska kvarteren. New Orleans är verkligen en stad med härlig miljö och trevligt välkomnande atmosfär.

  Även Elvis Presley har satt sina spår i New Orleans genom inspelningen av filmen King Creole. Vi besöker även dessa minnesmärken.

  På kvällen har du möjlighet att hitta din favorit bland de många jazz- och bluesklubbarna. Du har även möjlighet att besöka Preservation Hall, för en 45 minuters – konsert av kända jazzmusiker.

  Boende i New Orleans
  Lunch

  DAG 16

  New Orleans
  Det är en egen dag för möjlighet att fördjupa besöket med att åka buss eller spårvagn utanför de franska kvarteren, och/eller göra en tur till träskmarkerna utanför staden. Det finns även mycket att besöka på gångavstånd från det centralt belägna hotellet. På kvällen gör vi ett restaurangbesök på en anrik jazzrestaurang.

  Boende i New Orleans
  Middag

  DAG 17

  New Orleans
  Vi åker en tur med Natchez ångbåt på Mississippi floden och får se New Orleans från en ny vy. Glöm inte kameran då turen bjuder på underbara panoramor över horisonten. Under båtturen äter vi lunchbuffé. Resten av dagen är egen tid och dessutom sista dagen i New Orleans.

  Boende i New Orleans
  Lunch

  DAG 18

  New Orleans – Sverige
  Idag lämnar vi musiken i USA och återvänder hem till Sverige.
 • Avresedatum

  27 september 2017

  Resans längd: 14 alt. 19 dagar

 • Resan inkluderar

  • Svensktalande reseledning och engelsktalande specialistguider
  • Flyg tur/retur Skandinavien.
  • Mat enligt program.
  • Inträde till museum och studios.
  • 3 konserter.
  • Alla transporter.
  • Svensk reseledning och guidning i grupp.
 • Övrig information

  Ingår ej:

  • Personliga utgifter.
  • Dricks.
  • Dryck.
  • Visum.

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram