Kuba

13 DAGAR

Ta chansen att uppleva ”det gamla” Kuba innan det försvinner!

Följ med till en underbar karibisk ö med fantastiska stränder, historiska sevärdheter, gamla amerikanska bilar från 50-talet, kubansk mat, kultur och rytmer.

 • Program

  DAG 1 - AVRESA OCH ANKOMST

  Avresa från Sverige och ankomst till Havana och transfer till hotellet.

  Boende i Havana.

  DAG 2 - HAVANA

  Dagen börjar med en stadsrundtur i gamla delen av Havana för att se stadens viktigaste platser. Gamla Havana grundades 1519 av Spanien och har under åren blivit attackerade av England, Holland, Frankrike och till och med pirater. Detta har satt sina spår och vi får bland annat se gamla torget, katedraltorget och vapentorget samt Saint Francis de Assisi, alla dessa platser är med på UNESCOS världsarvslista.

  Boende i Havana(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 3 - HEMINGWAY

  Dagen börjar med att vi åker i Hemingways spår. Han köpte ett hus utanför Havana ”Finca Vigia” och idag finns där bland annat ett museum som vi besöker.

  Nästa besök är den pittoreska fiskestaden Cojimar, här hade Hemingway sin båt ”El Pillar” i hamnen. Efter en god lunch i staden åker vi tillbaka till Havana.

  Eftermiddagen har ni på egen hand men en rekommendation är att besöka fortet Morro-Cabaña där ni kan se fortet, få en vacker utsikt över staden och se världens största cigarr!

  Boende i Havana(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 4 - HAVANA TILL SIERRA DEL ROSARIO

  Avfärd till det vackra biosfärsområdet Sierra del Rosario där vi besöker Las Terrazas. Här bor mer än 1000 bönder i ett fantastiskt landskap och natur. Vi kommer bland annat besöka det före detta kaffeplantaget där det ännu syns spår av de franska ägarna och den stora kaffekvarnen.

  Boende i Sierra del Rosario(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 5 - SIERRA DEL ROSARIO TILL VIÑALES

  Vakna till en morgon på landet med fågelkvitter och kanske till och med får du se den kubanska fågeln Solitaire. Men Pinar del Rio väntar på oss med sina sevärdheter så som en cigarrfabrik där mer än 100 anställda arbetar med att tillverka cigarrer, en av de saker Kuba är mest känt för.

  Vid ankomst till Viñales intar vi lunchen vid El Mural de la Prehistoria som är ett enormt konstverk på en klippvägg som finns med på UNESCOs världsarvslista.

  Boende i Viñales (Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 6 - VIÑALES

  Efter frukost kommer en lantbrukare visa oss runt i detta underbara landskap. Under några timmar kommer vi ta oss runt i dalen där vi möter tobaksodlare som berättar om odling och skörd av den världsberömda tobaken. Du kan även få prova på att rulla en cigarr om du vill!

  Efter en riktig farmarlunch så har ni eftermiddagen på egen hand där ni själva väljer om ni bara vill ta det lugnt eller om ni vill besöka några av sevärdheterna i området tex. La Cueva del Indio.

  Boende i Viñales(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 7 - GRISBUKTEN OCH PLAYA LARGA

  Det är dags att bege sig österut i ca. 4 timmar och vid ankomst äter vi lunch på Fiesta Campesina som även har flera av Kubas djurarter som vi kan beskåda.

  Vår guide kommer även berätta om Bay of pigs som ligger i närheten och är ett av ställena där Amerika anföll Kuba 1961 för att försöka inta landet vilket misslyckades och Kubanerna gick segrande ur striden.

  Men det är även ett paradis vid Karibiska havet där man kan njuta av sol och bad. Om ni inte vill ta det lugnt kan ni ta en båttur i Laguna del Tesoro eller besöka en krokodilfarm(ingår ej).

  Boende i Playa Larga(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 8 - PLAYA LARGA TILL CIENFUEGOS

  Efter frukost beger vi oss till Cienfuegos(ca. 2 timmar). Staden är franskinspirerad då den grundades av fransmännen år 1819. Det är en vacker och charmig stad som även är känd för att vara väldigt renlig. Cienfuegos kallas ”La Perla del Sur”, söderns pärla av lokalbefolkningen.

  Boende i Cienfuegos(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 9 - CIENFUEGOS TILL TRINIDAD

  Trinidad är nästa stopp! År 1514 utnämndes Trinidad till en stad och år 1988 hamnade staden på UNESCOs världsarvslista. Staden är känd för sina vackra och färgglada byggnader som sockerbaronerna uppförde på 1800-talet. Vi besöker även baren där den kända drinken Canchanchara kom till.

  Boende i Trinidad(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 10 - TRINIDAD

  En stadstur tar oss runt i staden för att se dess sevärdheter. Vi besöker en hantverksmarknad har även tid till att njuta av stranden.

  Boende i Trinidad(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 11 - TRINIDAD

  Topes de Collantes är ett paradis nära Trinidad. Här vandrar vi i lugnt tempo för att få lära oss om de växter och djur som finns här. Avslutningen blir när vi kommer fram till ett vackert vattenfall där det finns möjlighet att bada i det kristallklara vattnet för de som vill svalka sig.

  Boende i Trinidad(Casa Particular)
  Frukost, lunch och middag

  DAG 12 - TRINIDAD TILL HAVANA

  Idag beger vi oss mot nordväst. Vi lämnar Trinidad och beger oss till Valle de los Ingenios med sitt historiska vakttorn Torre de Iznaga som påminner om Kubas smärtsamma slavhistoria., familjepalats och mängder av legender. Valle de los Ingenios är tre sammankopplade dalgångar som en gång i tiden var centrum för sockerproduktionen. Provinshuvudstaden Sancti Spirits är omgiven av gröna ängar och sockerrörsplantager och inne i staden hittar vi den vackra kyrkan och bron. Detta är väl värt ett stopp på vägen till Santa Clara.

  I Santa Clara City besöker vi Che Guevaras torg innan vi beger oss tillbaka till Havana för en sista natt innan hemresa.

  Boende i Varadero
  Frukost och middag

  DAG 13 - HEMRESA

  Idag påbörjar vi hemresan.
  Frukost
 • Avresedatum

  3 februari 2017
  3 mars 2018

  Resans längd: 13 dagar

 • Resan inkluderar

  • Flyg Sverige – Kuba – Sverige
  • Svensktalande reseledare och engelsktalande guider
  • Boende i del i dubbelrum
  • Transporter enligt program
  • Inträden och utflykter enligt program
  • Måltider enligt program
 • Övrig information

  Ingår ej:

  • Personliga utgifter.
  • Dricks.
  • Dryck.
  • Visum.

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram