Japans tempel & trädgårdar

11 DAGAR

Följ med på en resa till soluppgångens land. Vi besöker berömda platser som Kyoto – Japans kulturella huvudstad och hypermoderna Osaka. Men vi får också uppleva mindre välkända platser, som det heliga berget Koya, trädgårdsstaden Kanazawa och Gero, berömt för sina varma källor.

Två av höjdpunkterna på resan är en vandring i vacker natur mellan Magome och Tsumago samt en minnesvärd övernattning i ett buddhistiskt munkkloster.

 • Program

  DAG 1

  Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

  DAG 2 - KYOTO

  Vi landar i Kyoto och välkomnas av vår svensktalande guide. Eftersom vi landar tidigt och inte får checka in på vårt hotell, åker vi direkt till den närliggande staden Nara. Staden var Japans första permanenta huvudstad och tack vare detta finns här många historiska byggnader och tempel. Vi promenerar genom Naraparken, där mängder av hjortar strövar helt fritt. Framför oss tronar Todaijitemplet, som sägs vara en av världens största träbyggnader.

  Vi fortsätter till Kyoto där vi ska bo de kommande tre nätterna. I över tusen år var Kyoto landets huvudstad och här finns hela 17 platser upptagna på Unescos världsarvslista. Vi gör ett besök vid Shintohelgedomen Fushimi Inari, berömt för sina flera tusen rödorangea toriiportar.

  Vi checkar in på vårt hotell och senare på kvällen äter vi en gemensam middag.

  Lunch och middag ingår.

  DAG 3

  Efter en god natts sömn inleder vi dagen med ett besök vid Kiyomizutemplet. Templet är högt beläget och bjuder på en enastående utsikt över staden. Kyoto är känt för sina mycket gamla och välbevarade slott och ett av de vi besöker är Nijo-slottet som byggdes år 1603. Det mest kända är kanske Kinkakujitemplet, och dess gyllene paviljong. Paviljongen är omgiven av en vacker trädgård och nästan helt täckt av bladguld.

  Vi gör ett besök vid Ryoanjitemplet, mest känt för sin zenbuddhistiska stenträdgård. Dagen avslutas med ett besök i området Gion. Här bor och verkar fortfarande geishor. Om vi har tur får vi syn på en geiko som de kallas, på väg till kvällens evenemang.

  Stanna gärna kvar i Gion och ta er tillbaka till hotellet på egen hand. Här finns många trevliga restauranger och kaféer.

  Lunch ingår, middag på egen hand.

  DAG 4

  I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i det historiska området Higashiyama. Här finns vindlande smågator med butiker och kaféer inhysta i de låga traditionella husen. Det finns också flera intressanta sakebryggerier man kan besöka, för den som vill.

  Trevligaste restaurangerna hittar ni i området Pontocho. Det är en smal gränd kantad med restauranger på båda sidorna. Här finns mat för alla plånböcker, men se till att kolla priserna först för att undvika kostsamma överraskningar.

  DAG 5 - MOUNT KOYA

  Vi lämnar Kyoto och åker med buss till det heliga berget Mount Koya eller Koyasan som man säger i Japan. Den lilla tempelstaden på berget är centrum för Shingonbuddhism och här finns över hundra olika tempel. Platsen är också start- och slutpunkten för den urgamla pilgrimsvandringen mellan 88 tempel på ön Shikoku.

  Vi besöker Okunoin, en av Japans allra heligaste platser. Denna gravplats är Japans största och här finns grundaren av Shingonbuddhismen, Kobo Daishis, mausoleum. Det är en nästan trolsk känsla att vandra här, förbi mossklädda helgedomar och gravstenar. Kongobujitemplet är huvudtemplet för Shingonbuddhismen och här får vi bland annat se Japans största stenträdgård.

  Vi åker sedan till ett tempel där vi kommer att tillbringa den kommande natten. Vi bor i traditionella, enkla japanska rum, med tatamimattor och skjutdörrar. Vi har ingen egen toalett utan den delar vi med övriga gäster. Ett tempel är en helig plats och därför finns det också vissa regler som vi som besökare måste rätta oss efter. På kvällen serveras vi en traditionell, oftast vegetarisk, måltid. Denna unika övernattning är ett bra exempel på japansk, gammal kultur och blir ett minne för livet.

  Lunch och middag ingår.

  DAG 6 - OSAKA

  Efter en lugn och traditionell tempelvistelse färdas vi i buss till Osaka, Japans tredje största stad, men landets största och mest betydande hamnstad. Vi åker upp till observationsdäcket på Umeda Sky Building och belönas med en storslagen utsikt över staden. Osaka är Japans oomtvistade mathuvudstad så i området Shinsaibashi, som också är stadens äldsta och mest populära shoppingstråk, får vi även provsmaka några unika Osaka-snacks.

  Sedan åker vi till vårt hotell för incheckning, och resten av kvällen är programfri.

  Lunch ingår, middag på egen hand.

  DAG 7 - GERO

  I dag ska vi vandra en klassisk vandringsled på ca 8 kilometer, mellan de två byarna Magome och Tsumago. Denna vackra och natursköna sträcka är en del av den långa Nakasendo-leden mellan Kyoto och Tokyo. Vi tar snabbtåget Shinkansen till Nagoya och härifrån buss till Magome där vi startar vår vandring.

  När landets styre flyttade från Kyoto till Tokyo i början av 1600-talet byggde man flera olika vägar så att samurajer, handelsmän och andra lätt kunde ta sig emellan städerna. Leden är relativt enkel att gå och vi får njuta av vacker natur och charmiga småbyar. När vi kommer fram till Tsumago får vi tid att äta lunch och vila benen. Vi fortsätter med buss till Gero, som är känt för sina varma källor.

  Vi bor på ett modernare ryokan men i japanska rum med futonmadrasser och tatamigolv. Att bada i hotellets onsen och njuta av det varma mineralrika vattnet är en höjdpunkt som inte får missas.

  Lunch på egen hand, middag ingår.

  DAG 8 - KANAZAWA

  Vi tar tåget till den trevliga staden Kanazawa där vi ska bo de kommande två nätterna. Här gör vi ett besök i den berömda trädgården Kenrokuen, känd som en av Japans tre vackraste landskapsträdgårdar. Kanazawa är också en av de städerna i Japan som fortfarande har en levande geishakultur och vi gör ett besök i det största området, Higashi Chaya.

  Det känns som om man gjort en tidsresa och rest tillbaka ca hundra år i tiden när man promenerar runt bland de gamla, låga trähusen. Och det finns fortfarande exklusiva tehus (chaya) där geishor sjunger och spelar för gästerna. Vissa av tehusen är öppna för allmänheten under dagtid och vi gör ett besök i ett av dem.

  Lunch ingår, middag på egen hand.

  DAG 9

  I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Då staden blev väldigt förskonad från bombningar under andra världskriget finns här mycket av det gamla Japan bevarat. Vi rekommenderar ett besök i det tidigare samuraj-distriktet Nagamachi. Här kan man besöka Nomura-ke, ett välbevarat samurajhem med en vacker trädgård. Slottet Kanazawa och marknaden Omicho Market är också väl värda ett besök.

  DAG 10 - NAGOYA

  Njut av en sovmorgon, alternativt en programfri förmiddag. Sedan beger vi oss till tågstationen för att ta tåget till Nagoya. Vi ankommer sen eftermiddag och checkar in på vårt hotell.

  Lunch och middag på egen hand.

  DAG 11

  Vi beger oss till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Förläng gärna resan med ett par extra dagar i Nagoya, eller kanske i Tokyo.
 • Avresedatum

  20 maj 2017

  Resans längd: 12 dagar

 • Resan inkluderar

  • Flyg i ekonomiklass till Osaka och hem från Nagoya
  • 8 nätter på hotell av god standard
   (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam. Det finns möjlighet att önska att dela rum)
  • 1 natt i ett buddhistiskt tempel (enkel standard)
  • Svensktalande guide samt lokal guide
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
  • Frukost alla dagar samt 8 måltider exklusive måltidsdryck
  • Alla transporter och bagagehantering i Japan
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Informationsskrift

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram