Argentina och Chile

13 DAGAR

Följ med på en nutida upptäcktsresa till platser du aldrig trodde du skulle besöka.

Här blandas storstadsbrus i Buenos Aires och Santiago de Chile med orörd natur och storslagna vyer på glaciärerna. Naturupplevelserna är starka, landskapet fascinerande och djurlivet häpnadsväckande.

Besök världens ände, även kallat Eldslandet, porten till Antarktis. Tangons hemvist i immigrantkvarteren är ett stopp på resan.

 • Program

  DAG 1 - AVRESA

  Avresa från Skandinavien.

  DAG 2 - BUENOS AIRES

  Ankomst till Argentina och Buenos Aires. Resten av dagen tar vi det lugnt och återhämtar oss efter flygresan.

  Boende i Buenos Aires

  DAG 3 - BUENOS AIRES

  Idag upplever vi Buenos Aires där vi under dagen ska få en guidad tur i den stora huvudstaden. Vi besöker vi den kända gatan Avenida 9:e juli, obelisken, presidentpalatset Casa Rosada och La Boca. Turen tar oss också med till stadens äldsta kvarter med El Carmita som känd för sina färgstarka hus. Vidare åker vi till La Recoleta med sina fashionabla villakvarter och kända kyrkogård och därefter Tangons ursprungsmiljö, i San Telmos immigrantkvarter. Vi avslutar i Puerto Madero med fashionabla restauranger och goda shoppingmöjligheter.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost och middag

  DAG 4 - PAMPAS

  På morgonen åker vi ut från staden för att besöka det berömda Pampas, ett enormt stäppområde. Här finns stora fält och gräsområden med mängder av gräsätande boskap. Förutom att se de ändlösa vidderna stannar vi till vid en ”estancia” – en traditionell farm, där vi äter en BBQ-middag och får en uppvisning av ”gauchos” – de lokala cowboysen på hästar.

  Boende i Buenos Aires
  Frukost och lunch

  DAG 5 - PUERTO MADRYN

  Efter Buenos Aires flyger vi till Puerto Madryn i Patagonien vid Golfo Nuevobukten. På eftermiddagen går vi runt i staden som ligger alldeles intill Argentinas kust.

  Boende i Puerto Madryn
  Frukost och middag

  DAG 6 - PUERTO MADRYN

  Halvön Valdes Peninsula är med på UNESCOs lista med en mångfald av flora och fauna. Under en busstur med flera stopp kommer vi att få uppleva det djurrika området med sjölejon, elefantsälar, fåglar och pingviner. En valsafari står även på dagens program. Vi åker ut med båt några timmar för att spana efter valarna i området.

  Boende i Puerto Madryn
  Frukost och middag

  DAG 7 - USHUAIA

  Vi tar oss vidare till Ushuaia. Nu är det dags att med flyg bege oss till Argentinas sydligaste delar. När vi landar är vi på Eldslandet, även kallat världens ände och porten till Antarktis. Här väntar ett storslaget landskap och världens sydligaste stad, Ushuaia, tillika den enda på Eldslandet. Vi lär oss mer om denna avlägset belägna del av världen bland annat genom en stadsrundtur. De som vill se mer kan själva besöka ”Museo de la Punta del Mundo”.

  Boende i Ushuaia
  Frukost, lunch och middag

  DAG 8 - USHUAIA

  Under dagen ger vi oss ut på en båttur ca 3-4 timmar på Canal del Fuego och Isla de los Lobos, där stora mängder skarvar häckar. Den omgivande naturen och djurlivet fortsätter sitt skådespel längs Canal del Fuego som är en kanal som är stor som en sjö och har förbindelse med havet.

  Boende i Ushuaia
  Frukost och middag

  DAG 9 - EL CALAFATE

  Efter Eldslandet flyger vi till staden El Calafate vid Lago de Argentino, Sydamerikas största sjö. Hotellet ligger högt beläget med utsikt över sjön och omgivande berg.

  Boende i El Calafate
  Frukost, lunch och middag

  DAG 10 - EL CALAFATE

  Den mäktiga glaciären Perito Moreno är dagens mål. Vi åker buss genom nationalparken för att se glaciären. Vi vandrar på välgjorda trägångar ner till utsiktsplatserna där vi på nära håll kan se de enorma ismassorna som reser sig 60 meter upp från havet.

  Boende i El Calafate
  Frukost och middag

  DAG 11 - EL CALAFATE

  Igår såg vi glaciärer från land och idag ser vi den vackra Upsalaglaciären, Perito Moreno och ytterligare en glaciär från en båt. Hela området är en del av Los Glaciares nationalpark.

  Boende i El Calafate
  Frukost, lunch och middag

  DAG 12 - EL CALAFATE - BUENOS AIRES

  Här avslutas vår gruppresa och vi flyger tillbaka till Buenos Aires för att påbörja hemresan.

  DAG 13 - HEMKOMST


  TILLVAL

  Ni som vill uppleva mer under resan kan välja att flyga tillbaka till Buenos Aires och vidare till Mendoza och Santiago i Chile.

  För er som vill ha ut mer av Chile kan åka vidare till Torres del Paine. Läs mer under flikarna "Tillval".
 • Tillval – Torres del Paine & Santiago

  DAG 12 - TORRES DEL PAINE

  Vi åker från El Calafate i Argentina över gränsen till det chilenska Patagonien där vi upplever Torres del Paines nationalpark, Chile, som är upptagen på Unescos världsarvslista över naturfenomen. Torres del Paine nationalpark har en varierad och storslagen natur med berg, glaciärer, sjöar och floder som vi kommer uppleva de närmsta två dagarna.

  Boende i Puerto Natales

  DAG 13 & 14 - TORRES DEL PAINE

  Med buss åker vi runt i nationalparken och ser bergen Cuernos del Paine, och Salto Grande som är Patagoniens största vattenfall som vi finner längs Paine River efter Lake Nordenskjöld.

  Vi gör bland annat ett grottbesök i Milodóngrottan som ligger ca 2,5 mil utanför Puerto Natales. Det är en enorm grotta på mer än 200 meters djup, 80 meter bred och 30 meter hög. Lika imponerande som dess dimensioner är berättelserna som den innehåller. För mer än 15.000 år sedan bodde stora utdöda djur såsom mylodon i den.

  Boende i Puerto Natales

  DAG 15 - SANTIAGO

  Vi lämnar bergslandskapet och flyger till Chiles huvudstad Santiago, en av Sydamerikas vackrast belägna städer. Den moderna staden ligger på en stor slätt med Andernas bergsmassiv i bakgrunden.

  Boende i Santiago

  DAG 16 - SANTIAGO

  Ett förslag är att ägna dagen åt en stadsrundtur i Santiago de Chile, där moderna skyskrapor varvas med kyrkor och kolonialhus. På detta tillval kan du uppleva Santiagos höjdpunkter, som presidentpalatset Palacio de la Moneda, Santa Luciaberget resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan, och San Cristóbalberget som med sina 860m över havet ger fin utsikt över staden.

  Boende i Santiago

  DAG 17 - SANTIAGO

  Idag har vi egen tid för att uppleva den vackra staden Santiago.

  Boende i Santiago

  DAG 18 - HEMRESA


  Pris per person: 46 900 kr
  Priset kan ändras utifrån prisutvecklingen i landet

  Ingår:
  • Måltider enligt program
  • Transporter och inrikesflyg enligt program
  • Del i dubbelrum
  • Utflykter enligt program
  Ingår ej:
  • Inträden enligt program
  • Personliga utgifter
  • Dryck
  • Dricks
  • Visum

  Torres del Paine och Santiago

  Tillvalet erbjuder vi enbart med engelsktalande guider på de olika orterna. Om ni vill ha andra tillval på detta område, kontakta oss.

  Påskön

  Efter Santiago kan man välja att åka till Påskön. Ni flyger till Påskön direkt från Santiago och bor nära flygplatsen. Ni kan själva välja hur många dagar ni vill ha här, vilken hotellstandard ni vill ha samt vilka utflykter ni vill ha. Utflykterna är med engelsk guide. Vi erbjuder inte svensk reseledning till ön.
 • Tillval – Mendoza & Santiago

  DAG 12 - BUENOS AIRES - MENDOZA

  Vi tar flyget vidare till Mendoza. Boende i Mendoza

  DAG 13-14 - MENDOZA

  Mendoza är ett av Argentinas främsta vindistrikt och ett besök på en av dess vingårdar är en självklarhet. I bergen som omger Mendoza finns det möjlighet att vandra, rida och utforska de vackra omgivningarna.

  Boende i Mendoza

  DAG 15

  Buss till Chiles huvudstad Santiago, en av Sydamerikas vackrast belägna städer. Den moderna staden ligger på en stor slätt med Andernas bergsmassiv i bakgrunden.

  Boende i Santiago

  DAG 16 - SANTIAGO

  Dagen ägnas åt stadsrundtur i Santiago de Chile, där moderna skyskrapor varvas med kyrkor och kolonialhus. På vår heldagsrundtur får du uppleva Santiagos höjdpunkter, som presidentpalatset Palacio de la Moneda, Santa Luciaberget resterna av en 15 miljoner år gammal vulkan, och San Cristóbalberget som med sina 860m över havet ger fin utsikt över staden.

  Boende i Santiago

  DAG 17 - SANTIAGO

  Idag har vi egen tid för att uppleva den vackra staden Santiago.

  Boende i Santiago

  DAG 18 - HEMRESA


  Mendoza & Santiago

  Tillvalet erbjuder vi enbart med engelsktalande guider på de olika orterna. Priser för tillvalen tas fram på förfrågan.

  Påskön

  Efter Santiago kan man välja att åka till Påskön. Ni flyger till Påskön direkt från Santiago och bor nära flygplatsen. Ni kan själva välja hur många dagar ni vill ha här, vilken hotellstandard ni vill ha samt vilka utflykter ni vill ha. Utflykterna är med engelsk guide. Vi erbjuder inte svensk reseledning till ön.
 • Avresedatum

  12 oktober 2017

  Resans längd: 13 dagar

 • Resan inkluderar

  • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter och inrikesflyg enligt program
  • Del i dubbelrum
  • Utflykter och inträden enligt program
 • Övrig information

  Ingår ej:

  • Personliga utgifter.
  • Dricks.
  • Dryck.
  • Visum

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram