• NOVATRAVEL

Resegaranti

Resegarantin som gäller för paketresor är väldigt viktig för dig som konsument. Du får ett mycket bättre skydd än om du själv bokar flyg och boende.

Paketresor

En paketresa är ett arrangemang som består av transport och hotell eller någon av dessa tjänster i kombination med en turisttjänst, som utgör en inte oväsentlig del av arrangemanget och som inte är direkt knuten till transporten eller boendet som hyrbil, teaterbiljetter eller inträde till ett idrottsevenemang. En paketresa måste vara längre än 24 timmar. En paketresa säljs till ett helhetspris eller till skilda priser som är knutna till varandra.

Resegarantilagen gäller även följande resor om dessa köpts av privatpersoner.

Paketliknande resor

Resegarantin omfattar de som köper paketliknande resor, d.v.s. resor som består av separata transport- och inkvarteringstjänster som tillsammans uppvisar väsentlig likhet med en paketresa.

Stolsförsäljning

Även den som bara har köpt en transport kan få ersättning ur resegarantin om transporten sker tillsammans med en paketresa, t.ex. på ett charterplan eller en buss. Den som bara köper en reguljär biljett är däremot inte skyddad av resegarantin.

Utbildningsresor

Den som köpt en resa som består av transport och utbildningsvistelse med inkvartering i form av boende i värdfamilj kan få ersättning ur resegarantin. Detta gäller även om inkvarteringen är gratis.

Ansökan om ersättning skall ha kommit in till Resegarantinämnden senast tre månader efter det att resan blivit inställd, avbruten eller av annan anledning inte blivit av.

För mer information gå in på www.kammarkollegiet.se, eller ring Kammarkollegiet/ Resegarantinämnden på 08-700 08 00.

VÅRA DESTINATIONER

AFRIKA
ASIEN
EUROPA
KARIBIEN
MELLANÖSTERN
NORDEN
NORDAMERIKA
OCEANIEN
SYDAMERIKA

Nyhetsbrev

Ta del av våra erbjudanden och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Tel: 021 – 480 60 50
kundtjanst@novatravel.se

Följ oss på sociala medier

Följ NovaTravel på Facebook
  Följ NovaTravel på Twitter  Följ NovaTravel på LinkedIn  Följ NovaTravel på Instagram